lørdag 31. august 2013

Svindel og multelikør

"Svindel og multelikør" av Catharina Ingelman-Sundberg
























Tittel: Svindel og multelikør
org.tittel: Kaffe med rån
Forfatter: Catharina Ingelman-Sundberg
Forlag: Silke

Forlagets omtale
Märtha, Lynet, Riva, Stina og Anna-Greta kjeder seg på aldershjemmet Diamanten. Dårlig mat og trist oppvartning, for lite mosjon og stadige innsparinger – sannsynligvis ville de hatt det mye bedre i fengsel!

Apatien sprer seg, men så får Märtha en lys idé: De skal begå en forbrytelse og sørge for å bli dømt for den. En eller annen form for økonomisk kriminalitet, et lite kupp av noe slag. Kanskje mot Nationalmuseum … Byttet skal de gi til fattige og gamle. ”Hvis Robin Hood kan, så kan vel vi!” mener Märtha. Gjengen setter rullatorene i høygir og tar inn på et luksushotell med massevis av rike gjester. Men alt går ikke som planlagt. Snart blir Pensjonistligaen dratt inn i underverdenen, og hva som helst kan skje.

Mine betraktninger
Fikk anbefalt boka på boklageret som morsom. Måtte ha noe annet enn krim. Boka innfridde virkelig. Setter også aldershjem i søkelyset. Har våre eldre på sykehjem det så ille at det er bedre i fengsel? Forfatteren må ha kost seg når skrivingen pågikk og gjort gode undersøkelser. Plottetene, for det blir flere, er virkelig godt beskrevet. En god bok som mange bør lese.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar