mandag 26. august 2013

De ensomme


"De ensomme" av Håkan Nesser






















Tittel: De ensomme
Orginal tittel:  De ensamma
Forfatter: Håkan Nesser
Forlag: Gyldendal
År: 2011

Omtale fra forlaget
Den fjerde boken i serien om den italienskættede kriminalbetjenten Gunnar Barbarotti i Kymlinge.Seks unge mennesker kommer i 1969 til Uppsala for å studere, der de omgås i noen år og utvikler et slags vennskap. En sommerreise i Øst-Europa forandrer forholdet mellom dem for alltid, og da Uppsala-tiden tar slutt, har også noe annet tatt slutt.En menneskealder senere blir en dosent i Lund funnet død nedenfor et stup i skogen utenfor Kymlinge. Ifølge folketroen er det en gammel ættestupe. Det var nøyaktig på dette stedet en av de unge Uppsala-studentene døde 35 år tidligere.Gunnar Barbarotti stilles overfor en ny form for alvor og tvinges til å revurdere mange ting i tilværelsen ? ikke minst den gamle overenskomsten med Vår Herre.Håkan Nesser (f. 1950) fikk i 1993 Svenska Deckarakademins debutantpris. Han er tre ganger blitt tildelt prisen for beste svenske kriminalroman, og fikk i 2000 Glassnøkkelen for beste skandinaviske kriminalroman. Gyldendal har utgitt samtlige ti bøker i serien om førstebetjent Van Veeteren, samt romanen Kim Novak badet aldri i Genesaretsjøen.

Min vurdering
Likte ikke at det var så mange tider å forholde seg til. At den var til tider interesssant, fikk en lyst til å lese videre. Hvem som var morderen ble ikke klart før helt på slutten, og den var overraskende.  At boka hadde en langsom og bedagelig fremdrift, appellerte ikke til meg.


1 kommentar:

  1. Hei Sissel
    Du har en fin blogg, som jeg skal lese i fremover. Jeg er veldig glad i å lese og leser mye. Interessant. Flink er du: )

    SvarSlett