mandag 13. mai 2013

Det du ikke ser

Tittel: Det du ikke ser
Orginal tittil: The unseen
Forfatter: Katherine Webb
Forlag: Gyldendal
Utgitt: 2013
ISBN/EAN: 9788205443402
Utgivelsesår: 2013

Forlagets omtale:



England 1911. Presten Albert Canning og hans naive hustru Hester deler en pasjon for spiritisme og lever et lykkelig liv i en søvnig landsby i Berkshire. Men idyllen blir brutt av to nykommere til landsbyen: Først kommer Cat, den nye tjenestejenta, en fri sjel som blir reddet ut av fengsel av det vennlige ekteparet. Mens hun forsøker å finne en utvei til å rømme, finner hun seg vel til rette i landsbyens hemmelige underverden.
Så ankommer Robin Durrant, en ledende ekspert på det okkulte, nysgjerrig på rykter om at overnaturlige vesener holder til i myrene rundt landsbyen. Robins magnetiske sjarm og store karisma gjør at han snart blir en ettertraktet mann - som fascinerer flere.
Gjennom en lang, varm sommer blir atmosfæren stadig sterkere ladet av ambisjoner, kjærlighet og sjalusi - en blanding så kraftfull at den til slutt ender i mord.

 Min vurdering




En god oppfølger til Arven. Det høyeste ønsket til prestefruen er et barn, men ekteskapet er enda ikke fullbyrdet og da kan en jo ikke bli gravid. Prestefruen skriver til sin søster og beklager seg og får tips om hvordan det skal foregå. Hun blir hauset vekk av mannen. Hun får sitt ønske oppfylt, men det en en mer inngående historie som en må lese seg til selv.
Fengselsfuglen Cat er den nye tjenestejenten, det eneste gale hun har gjort er å demonstrere for kvinnelig stemmerett i England. I boka får en da også et innblikk i kampen om stemmerett for kvinner. Hun forelsker seg, men det var ikke lett for en tjenestepike å komme i fra huset hun tjente i.
Boken anbefales på det varmeste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar